vrijdag 30 oktober 2009

Halloween

Druk,druk,druk!!!
Zo druk dat ik even helemaal geen tijd meer had voor mijn blog! Schandalig, schaam,schaam!

Maar ik heb weer van alles uit "gespookt".

Ik ben namelijk een grote fan van Halloween. Ik hou helemaal niet van Horror films maar ik vind Halloween iets anders. Ik voel het in mijn lijf. Dat afscheid nemen van een mooi voorjaar een zonnige zomer en dan een kleurrijke herfst. Het afsterven van de natuur is afscheid nemen. Het bos is dan soms echt griezelig of het ligt aan mijn verbeelding. Het word dan stiller en het licht, wat soms zo zacht tussen de bomen door schijnt, heeft iets mysterieus. Een blaadje dat plotseling voor je neer dwarreld... Het is net als of de natuur geesten zich klaar maken voor een winter slaap. Maar eerst nemen ze afscheid en "spoken "ze rond  in de bossen en misschien zelfs wel door dorpen en steden. Voor de "gevoelige" mensen onder ons nemen ze dan waar! En natuurlijk kinderen... als ze niet te veel achter de computer zitten en nog mogen geloven in dingen die je niet direct net het blote oog kunt zien!Ik zie ze niet! Dus help ik een  handje door de boel "griezelig" aan te kleden.
Een skelet aan de deur met een sluier en een boeketje van distels in haar handen.
Natuurlijk pompoenen! Van die '' griezelige" rode lampjes die als een kaars vlammetje
flakkeren. Ook stro niet te vergeten. En natuurlijk spinnen webben. ( als heb ik dit jaar weinig kruisspinnen
kunnen ontdekken)Ook binnen is het donker geworden.
Ik vind dit altijd een spannende tijd. Alles donker en duister, stiller.

Tijdelijk zwarte gordijnen over mijn witte Ikea gordijen heen gehangen.
In het bos lagen takken met van dat mooie korstmos. In de keuren van zilver grijs en een beetje mostert groen. Grillige takken van oude fruit bomen en nu kwamen mijn Louvre deurtjes mooi van pas. Ik vind dat nou net dat tikkie Oempf geven

En toen bedacht ik een "thema" ..... Sleepy Hollow.
Geweldig! Die knakker zonder hoofd die uit een oude holle boom springt gezeten op zijn strijd ros
Ik heb hem van zwart papier gemaakt. Misschien volgend jaar dat ik hem uit een stukje triplex zaag en zwart verf. Dat blijft even wat beter staan.

Dit vinden de kids geweldig.
Een spiegel met een doods hoofd erin, die reageert als er je voor gaat staan.
Maar buiten is het prachtig. Niets geen donkere dingen of enge zaken.
Maar prachtige kleuren. Dit is de berk die schitterend afscheid neemt van haar bladeren tooi.
Ook de beuk en de kastanje kunnen er wat van. En de Amerikaanse eik is schitterend met zijn rode bladeren.
Ik hoop dat jullie net zo kunnen genieten van de herfst met alles erop en eraan als wij dat doen.
Een Happy Halloween toegewenst.
Jeanet......

dinsdag 13 oktober 2009

snoep en muizen

Oef was dat even stressen vanochtend. Ik was op school wilde foto's maken waren de batterijen weer eens leeg. Dus dan maar de reserve batterijen erin, ook al leeg! Dus weer naar huis om die krengen  van een beetje "juice" te voorzien. Weer terug naar school en dan gauw nog een fotootje maken en dan s'avonds als de rust is wedergekeerd alles op de computer zien te krijgen met een scheef oog kijkend naar "Armageddon"

Life is a bitch. Maar niet op onze school want daar is alles zoeter dan zoet,lekkerder dan lekker. Top koks van mini voormaat waren bezig wafels te bakken. Er waren aardbeien en slagroom, pannenkoeken, gehaktballetjes, volgens mij kan de "Liberije" bij ons op school wel toekomstig personeel recruteren. Het was geweldig! Geen foto's van kunnen maken want die rot batterijen opladen nou dat duurt altijd wel een poosje.

Maar ik heb wel foto's van snoep en lekkers dat oneindig lang lekker en houdbaar is. Plastic fantastic!

Gebeurde er ook nog iets geks! Liepen er een muize moeder met muize kindje over de snoeptafel, geef ze eens ongelijk maar daar gaat het nu even niet om, mij in hun muize taal aan te spreken. Nu weten jullie misschien al wel dat ik wel vaker stemmetjes hoor, gniffel,gniffel. Maar het ging als volgt: pieper de piep pie piep pie pieper piep. Vrij vertaald: ik ben op zoek naar de muize kleuterklas. Ik in mijn beste piep taal : piepere piepe pie piep iep piep pieps en nog wat. Vrij vertaald Recht door onder de boekenkast links af bij de scheur in de muur en roeft weg waren ze weer. Jaaaaa je beleeft zo nog eens wat!

( het kleinste muisje is een copie van de grote en zes cm groot, lief hé)
Het patroon is van Elles Soares en Ida heeft ze ook gemaakt in het muis grijs. Ik geloof dat het nichtjes van elkaar zijn. Hi,hi,hi

Op dit moment ben ik bezig met Hello Kitty. Ik ben helemaal weg van Hello Kitty en heb zelfs van die lekkere dikke sokken gekocht bij de Hennes en Maurtis winkel in Leeuwarden. Stiekem blijf ik nog een klein meisje want wat ik in mijn schoenen draag ziet lekker niemand en het is allemaal roze en poezelig.

Ik wil jullie nog even het volgende laten zien:

Het zijn geen "shutters" maar gewone louvere deurtjes maar met een beetje fantasie lijkt het er een klein beetje op. Gekocht bij de kringloopwinkel samen voor 0,50 cent. Gerko heeft ze voor mij geverfd, die lieverd, en ik ga ze gebruiken voor mijn Halloween decoratie. Maar dat duurt nog even voordat ik dat kan laten zien.
Tot gauw hartelijke groet, Jeanet

zaterdag 10 oktober 2009


Hallo daar ben ik dan eindelijk weer!
De afgelopen dagen behoorlijk last van mijn rug gehad en heb even rustig aan gedaan. Maar ik heb veel dingetjes om te laten zien.
Heb jij dat ook weleens meegemaakt word je s'morgens wakker loop je niets vermoedend naar je auto staat er opeens een strakke kar op je dam! Wouw het over kwam mij! Een dikke C5 exclusive stond daar op mij te wachten. Ik dacht dat ik een hart verzakking kreeg! Waar was mijn eigen lieve kleine citroentje xz? Ja mensen dit had een hoog Assepoester gehalte. Geen pompoenen, hoe mooi die ook ontworpen worden door Septemberspring, maar een echte auto. Gauw terug  huis ingerend want misschien lag daar wel een briefje of zoiets op mij te wachten met een mogelijke verklaring. Yes!, Gerko schreef dat we deze auto even te leen hadden gekregen omdat onze eigen citroentje even gemaakt moest worden. Onvoorstelbaar zelfs met zo'n "scotty beam my up" sleutel! Ik brak mijn benen om naar de C5 toe te gaan en een stukkie te rijden! Ik moet jullie bekennen ik ben een echte auto freak! Mag graag naar autoprogamma's kijken of magazine's en moet altijd even loeren op parkeer plaatsen of in de stad naar mooie auto's. Ik ken geen technische termen maar voel hoe of zo'n auto rijdt en dat zegt mij genoeg. Dit reed vet echt vet! Even een paar foto's


Maaaaaaarr dan moet zoiets weer terug naar zijn eigenaar en toen knakte er wel iets in mijn hart. Ik wil wel altijd in zo'n luxe leven en rijden en wonen. Ik blijf voor alsnog heel hard dromen en de "secret"bestuderen en wie weet lukt het mij ook eens op een dag! Cool! Marco nog heel erg bedankt voor het lenen, een geweldige ervaring!
Deze takkebende was mijn volgende uitdaging! Ik wilde een ladder maken.
En dit is het resultaat geworden. Hij hangt boven de eetkamertafel met lamppionnetjes
eraan. Een herfst lampje van Atelier Linde licht, een vleermuisje

Ik zal ook nog even een foto maken als het s'avonds brandt dat ziet er dan zo gezellig uit.Zo heb ik onze huiskamer in herfst sfeer gestoken. Maar sinds twee jaar ben ik een grote fan van Halloween
dus dan verander ik weer alles in een griezelige sfeer. Daar kan ik mijn creativiteit helemaal in uit leven en Gerko en de kinderen vinden het allemaal prima wat ik er dan weer eruit knal. (alleen heb ik soms het idee dat de buren wel eens slikken, zo vanne "wat is dit nou weer?") Ben nu druk bezig om snoep te maken voor Jul zijn school i.v.m Kinderboekenweek en het thema Snoep. Nog even wachten en dan komen daar ook weer foto's van. Ook zal ik foto's maken van mijn nieuwe vilt werkjes. ( seconden lijm is echt wel seconden lijm, levens gevaarlijk voor zo'n iemand als ik. Dus ik ga nu plakken met "gewone" lijm  gewoon even een waarschuwing ik geloof dat ik weer aan het af dwalen ben) Tot de volgende keer,Hartelijke groet van Jeanet