zaterdag 28 mei 2011

De schatka.. zolder van Smoekamon

Hallo lieve mede blogsters en of bloggers en lezeressen en of lezers!
De laatste tijd besteed ik veel te weinig aandacht aan mijn blog. Mijn tijd vul ik met allerlei andere nuttige zaken. Zoals onze twee kinderen voorbereid te hebben op hun school kamp. (Kleine tubbetjes tandpasta gingen mee, kleine flesjes douche fris en wat al niet meer van dien aard! Geweldig die kleine mini's die we bij de Etos hadden uitgezocht.) Maar als de ene dan op weg is naar Antwerpen en de ander naar Ommen is het plotseling stil om mij heen. Maar dat los ik dan altijd op door iets "nuttigs" te gaan doen!
(nou is dat niet mijn sterkste kant maar wil altijd wel mijn best doen)
OPRUIMEN! Ik dacht ik begin met de zolder!
Ik deed het zolder luik open, schoof de trap uit, en keek "zover" het lukte rond. Jaaaaaaa hier liggen mijn materiele schatten opgeslagen!
Oude barbies, kerst versieringen, kinderspeelgoed...en een doos met tekeningen en Schriftjes. Wat gaat de tijd toch snel. Femma is 20 jaar en Julian 13. De leeftijden maken niet uit. Volgens mij verouderd een moeder hart niet. ( Een traantje slikte ik weg. Ik ben een gelukkige trotse moeder) Maar genoeg met die emoties aan de slag met die handel!
Ik schoot in de lach "jaaaa dit had een hoog Smoekamon gehalte!" Ik was nu net Carter die voor het eerst door een gat in de grafkamer van Toetanchamon keek. Zou die ouwe troep van mij ook zoveel geld op leveren?
Na een poosje geprakiseerd te hebben besloot ik om de zolder maar mooi dicht te doen! Dat opruimen dat komt binnen kort vast en zeker! Maar nu nog even niet. Ik ga lekker Frits uit laten en geniet "even" van een time-out. Jaaaa want die verdienen we ook!
Inmiddels zijn ze alle twee weer veilig aangeland op het Vinkennest, onze twee schatten. Vol verhalen over hun nieuwe ervaringen en indrukken. Ze hadden zoveel gelachen en het was zoooo mooi vooral Antwerpen. Ommen was geweldig! "Jaaaaa want er was bos, water en zand en mooi weer" zei Julian. Ja wat wil een kind dan nog meer! Ik zit te genieten. "En mam heb je ons ook gemist?" "Neeeee daar had ik geen tijd voor hoor! Ik heb zelf ook even een kleine vakantie gehouden....Lekker boek gelezen, lekker gefietst, met pap gewandeld in het bos. Lekker eten gekookt. Neeeee het was heerlijk rustig!" Grijnzend kijken broer en zus elkaar aan. Ze kennen hun moeder beter dan ik zelf.

2 opmerkingen:

 1. Smoek, dit is zo herkenbaar, de kinderen weg en jij hebt zeeen van tijd, en ondertussen komt er niets uit je handen;-)))))))

  Heerlijk dat ze weer (gewoon) thuis zijn he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeanet, ik bewonder je moed. Mijn zolder ziet er ongeveer hetzelfde uit, en elk jaar opnieuw neem ik me voor om eens op te ruimen. Maar dan begin je een doos open te maken, en de schatten en herinneringen rollen er zo uit.... Oude kindertekeningen, hun kleine schoentjes, de klok van mijn oma en een oude spiegel van mij moeder.... Allemaal schatten die ik eigenlijk niet kwijt wil. Mijn oude potten en pannen die de zoon heeft aangeslagen voor wanneer hij alleen gaat wonen. Stàààààpels wol, restjes stof, mijn ouwe breimachine (zou die eigenlijk nog werken?) en de naaimachine van op school die ze weggingen gooien.... Mijn 2 katten vinden het héérlijk als ik op zolder zit. Voor hen is het net alsof ze in het pretpark zitten.
  Weet je wat ? Als jij nu eens mijn zolder kwam opruimen, dan doe ik dat met jou zolder. Misschien is dat een goed idee. Wat denk je ?
  Groetjes, Rozemie.

  BeantwoordenVerwijderen