woensdag 2 maart 2011

GILLEN!!!!

 Gillen op de handwerkbeurs in Zwolle afgelopen vrijdag!
Ik stond druk te snuffelen tussen de stofjes op de kraam van "Bep" toen daar opeens twee lieve ogen mij aan keken.... Elly van "my everyday things" Gillen!!! Hoooooiii wat leuk dat ik jou zie!!!!
En nadat we elkaar hartelijk hadden begroet stond ik ineens oog in oog met Cindy van "Cindy at her country home" Weer gillen!!! (we leken wel sirenes!) Het is zo leuk om elkaar bijna een heel jaar te volgen en opeens zie je elkaar dan "live"op en plek waar je te kust en te keur kunt op het gebied van handwerken.
Ook heb ik kennis gemaakt met Ingrid van http://www.myday-ingrid.blogspot.com/
Ook een blog die je even moet bekijken,erg mooi!
Ik vond het geweldig om deze dames te ontmoeten! Heerlijk,heerlijk!!!
Ik heb bij Poppejans mijn patroon van Septemberspring "jubilaris" en vilten lapjes gescoord voor het maken van roodborstjes uit het boek van viltvriendjes. Bij Bep wilde ik heel graag dat tassenbeugeltje. Nou die dingen vlogen weg. Het leek wel of ze gratis waren ha,ha,ha. Bij atelier Sari heb ik het patroon van haar hand "geboorte slinger" gekocht erg mooi! En ergens bij en kraampje nog een lapje wol voor het maken van kikker uit het verhaal wind in de wilgen.

 Tussen de bedrijven door ben ik nog steeds bezig met het maken van de koolmeesjes van Septemberspring.
Ik vind het zo leuk om ze te maken! Ik maak het liefst diertjes. (en dat gekke grijze mannetje is een breisel. Ik wil graag leren haken. Maar dan het liefst van iemand die het mij even voordoet. Ik ben altijd zo onzeker erg lastig!)


Dit zijn de pootjes van de koolmeesjes. Terwijl ik dan zo aan het prutsen ben voel ik mij heel gelukkig!
Wat pijpen raagers, een stukje vilt, wat knippen, wat naaien, nog meer prutsen en dan opeens ontstaat daar een pootje! En nog een fase later is daar een diertje "geboren"!  (soms denk ik dan weleens "zou God zich ook zo gevoeld hebben terwijl hij de dieren en de mensheid schiep?")
 En omdat ik toch al gekke dingen zeg en doe dan hier nog een fotootje van zwarte Piet!
Kwam ik tegen terwijl ik de "Trollen-bende" opruimde...Piet heeft alleen nog een gouden stikdraadje nodig op zijn broek en jas en dan is ie mooi op tijd voor het sinterklaasfeest! Euhmm!
"En als het Sinterklaas feest is laat je zeker paashazen zien?!" Jaaaaa Smoek neemt het niet zo nou met de jaar-feest-maand wisselingen. Of om het op zijn Leeuwarders(dialect) te zeggen... Eeeee wat ken 't skele ju!
Met andere woorden "Ach wat maakt het uit!"
Groetjes van Jeanet!

7 opmerkingen:

 1. He, wat leuk dat je op die beurs blogster vriendinnen ontmoet hebt ! Je diertjes lijken me heel moeilijk : zo'n priegelwerk...
  Ik wil je wel leren haken, maar die afstand is een beetje groot hé...
  Liefs uit vlaanderen,
  Rozemie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief vogeltje heb je gemaakt.

  Zo te lezen heb je een super dag gehad in zwolle.
  Leuk dat je al die mensen hebt ontmoet.
  Ik ben niet geweest heb gekozen voor de Scrap dagen in den bosch over 3 weken. Een mens kan helaas niet alles. Jammer dat ik de dag erna moet werken anders had ik de handwerk beurs die dag daar ook mee gepakt.

  Groetjes en een fijne dag Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeanet,
  Wat een heerlijke aankopen! Wat leuk die tasbeugels! Die had ik ook wel willen scoren! Heb op de 1 of andere manier de stand van Bep helemaal gemist. Leuk om te zien dat je met de koolmeesjes bezig bent! En de Piet! Waarom niet?!

  oan'r sjen! Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om al die bloggers te ontmoeten, zeg! En wat ben je weer lekker bezig met al je diertjes en vogeltjes!
  ♥ Barbara ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeanet,

  Wat leuk dat je al die blogdames hebt ontmoet! Wanneer ik op de beurs was geweest had ik absoluut niet geweten hoe ik jullie zou moeten herkennen :-)! Knap dat jij het wel wist! Het klinkt als eens super gezellige dag.

  Geniet van je zondag!

  Lieve groet, Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hèhe, kan ik eindelijk eens lekker op m'n gemakkie kijken wat jij allemaal gekocht hebt!
  Wat was het weer geweldig gezellig hè! Ik zit er nog steeds een beetje van na te genieten.
  En je koolmeesje begint er al aardig op te lijken, krijgen we vast nog wel een keer te zien! Volgens mij wordt het een schatje.
  En.... zet je nou ook alvast je schoen???? Wat kent skele zouden ze hier zeggen, hahaha!!!! Lijkt toch wel wat op het Leeuwards vind je niet?!?
  Groetjessssssssss Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. love you little creations! especially the second one ! so cute! thanks for visiting my blog too!
  xoxo
  vivian

  BeantwoordenVerwijderen