maandag 4 oktober 2010

nozems in de boom

Boven de eetkamertafel heb ik afgebroken takken van een populieren boom gehangen.
Die zijn zo mooi grijs. Met hier en daar van dat mooie groene/gele soort korstmos erop.
Dit is mijn aanloop naar de herfst en natuurlijk...Halloween!
Ik vind het prettig om op mijn eigen manier Halloween te vieren.
Langzamerhand word het donkerder en stiller om ons heen. De zwaluwen vertrekken weer en de ganzen
vliegen al druk over. De laaste zachte nazomer dagen... de laaste mooie bloemen in de tuin...
De natuur maakt zich klaar voor een rustperiode. Het keert zich naar binnen.

Thuis maak ik dan stukje bij beetje de boel ook donker en een beetje "duister".
Ik keer mij als ware ook naar binnen. En ik heb zo mijn goede kanten maar ook mijn...slechte kanten....
Nu is dit de tijd om daar eens naar te kijken. Mijn ongeduldigheid., tobberig zijn, bij vlagen behoorlijk jaloers en nog meer van dat soort "enge" dingen. Ik vier geen Sint Michael feest meer zoals op de Vrije school gedaan word. Ik heb nooit die draak willen verslaan. Ik hou van draken en wil ze niet doden (zeker niet op dierendag ha,ha,ha) Maar de onderliggende gedachte dat de donkere kant in jezelf dient verslagen te worden zodat je,je op kunt maken voor het licht..ja daar kan ik wel wat mee. Dus vier ik Halloween op mijn eigen geinterpreteerde  "HalloMichaelWeen"  manier.
Net zoals deze nozems in de boom mijn interpretatie van het pakketje van Tintangel zijn

Mijn foto's zijn niet altijd de mooiste maar zo krijg je beetje een idee van hoe het eruit gaat zien...
En dit is nog maar het begin.

En dit is "onze" Frits. Een "ruw" harige Jack Russel van 1,5 jaar. Ruw is ie echt nie. Want zijn vacht is als baby haartjes zo zacht.
Maar langharig is beter op zijn plaats. We hebben Frits verblijd met een vachtverzorgings ochtendje bij zijn favo hondentrimmer! Echt niet!! Frits vind het vreselijk als er aan hem getut word. Maar het dient wel te gebeuren. Goed onderhouden zo'n vacht die geplukt moet worden! Maar hij weet nog van niets! Volgende week maandag gaat het weer gebeuren dus nog niets aan de hand. Eerst lekker dierendag vieren. Frits vind het wel best! Voor hem is het elke dag dierendag zolang hij maar lekker kan rennen in het bos en niet naar zo'n honden trimmer hoeft. Hij zucht hier onder de computer tafel... zou hij het dan toch  in de gaten hebben mmmm....! Groetjes van Jeanet

3 opmerkingen:

  1. wouw wat een leuek uitleg over jou donker kant! herkenning! en kan je ons het patroontje/ uitleg van je nozems niet onthullen?? ik wil die ook!! dan lekker veel voor school maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk verhaal om te lezen, Jeanet! Mooi hoe je dit verwoordt. Ik vind je nozems enig en je Frits ook trouwens, wat een koppie! Lieve groetjes, Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb jij donkere kanten dan??? Jij bent zo'n vrolijke meid als ik je spreek of zie. Je nozems zijn erg leuk en je Fritsje is ook een snoepie. Groetjes Rianne.

    BeantwoordenVerwijderen